Almás pite recept

Almás pite recept
Almás pite - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Almás pite – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Almás pite - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Almás pite – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
  • Prep Time10 min
  • Cook Time35 min
  • Total Time45 min
  • Yield12 szelet
  • Serving Size1 szelet kb. 16g ch
  • Cuisine
    • American
  • Course
    • Breakfast
    • Desszert
  • Cooking Method
    • sütés
  • Suitable for Diet
    • Vegetarian

Összetevők

A tészta összetevői

  • 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (ch 60%, ch 19g)
  • 8 dkg tönkölybúzalisz fehér (ch 62%, ch 5g)
  • 40g négyszeres édességű édesítő
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sütőpor (1 csomag)

A töltelék összetevői

  • 1,5 kg megpucolt alma (ch 11,4%, ch 171g) – ez már a pucolt, héj nélküli mennyiség
  • 30g négyszeres erősségű édesítő
  • 0,5 db citrom leve
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsndió

Elkészítés

1

A meghámozott almát lereszeljük. Pároljuk a citromlével, az édesítővel és a fűszerekkel.

2

A lisztet elvegyítjük az édesítővel, sütőporral végül a vajjal, illetve a kókuszzsírt és a tojást is hozzátesszük – tésztát gyúrunk belőle.

3

Ezután két részre osztjuk, lisztezett felületen kb. 3-4 mm magasságúra gyújtjuk a feleket. (nagyjából a tepsi méretével megegyező méret).

4

Feltekerjük a sodrófára és óvatosan tepsibe rakjuk az egyik kinyújtott tésztát.

5

Eloszlatjuk rajta az almát, majd lefedjük a másik adag kinyújtott tésztával.

6

Sütés 160 C°-on, előmelegített sütőben, légkeveséses módban. Kb. 30-40 perc alat megsül.

7

A kész süteményt porrá zúzott édesítővel ízlés szerint megszórjuk.

This is an extra note from author. This can be any tip, suggestion or fact related to the recipe.