- Prep Time10 min
- Cook Time35 min
- Total Time45 min
- Yield12 szelet
- Serving Size1 szelet kb. 16g ch
Összetevők
A tészta összetevői
- 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (ch 60%, ch 19g)
- 8 dkg tönkölybúzalisz fehér (ch 62%, ch 5g)
- 40g négyszeres édességű édesítő
- 2 db tojás
- 10 dkg kókuszzsír
- 5 dkg vaj
- 5 dkg sütőpor (1 csomag)
A töltelék összetevői
- 1,5 kg megpucolt alma (ch 11,4%, ch 171g) – ez már a pucolt, héj nélküli mennyiség
- 30g négyszeres erősségű édesítő
- 0,5 db citrom leve
- őrölt fahéj
- őrölt szerecsndió
Elkészítés
A meghámozott almát lereszeljük. Pároljuk a citromlével, az édesítővel és a fűszerekkel.
A lisztet elvegyítjük az édesítővel, sütőporral végül a vajjal, illetve a kókuszzsírt és a tojást is hozzátesszük – tésztát gyúrunk belőle.
Ezután két részre osztjuk, lisztezett felületen kb. 3-4 mm magasságúra gyújtjuk a feleket. (nagyjából a tepsi méretével megegyező méret).
Feltekerjük a sodrófára és óvatosan tepsibe rakjuk az egyik kinyújtott tésztát.
Eloszlatjuk rajta az almát, majd lefedjük a másik adag kinyújtott tésztával.
Sütés 160 C°-on, előmelegített sütőben, légkeveséses módban. Kb. 30-40 perc alat megsül.
A kész süteményt porrá zúzott édesítővel ízlés szerint megszórjuk.