- Cook Time15 min
- Total Time15 min
Összetevők
- 250g Iiszt: (50% búzaliszt, 25% rizsliszt, vagy hajdina liszt, és 25% tönköly liszt) Javasolt liszt típusok: teljes kiőrlésű búzaliszt, hajdina liszt, teljes kiőrlésű barna rizsliszt, vagy teljes kiőrlésű fehér tönköly liszt.
- 1 csipet só
- 100g sütőmargarin
- 5cl rumaroma
- 3db tojás
- 0,5l tej
- 1 csapott kávéskanál 4:1 erősségű édesítőszer
Elkészítés
1
Az összetevőket csomómentesen elkeverjük.
2
A palacsinta tésztát az elkeverést követően 30 percig állni hagyjuk.
3
Hűtőből kivéve a tésztát átkeverjük. Sütés serpenyőben, a serpenyőbe már nem kell semmit önteni, csak a tésztát, mivel a tésztában van sütőmargarin. Átforrósított palacsintasütőben sütjük.
4
Megjegyzés: Csupán tönköly lisztből nem készíthető, a lisztek keverése szükséges, mert csak tönköly lisztből készítve a tészta nagyon tömény lesz, a palacsinta forgácsos lesz. A töltelék és az esetleges gyümölcsök ch értékét is hozzá kell számolni.