Palacsinta – részben teljes kiőrlésű tésztával

Palacsinta – részben teljes kiőrlésű tésztával
Palacsinta teljes kiőrlésű tésztával - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Palacsinta részben teljes kiőrlésű tésztával – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Palacsinta teljes kiőrlésű tésztával - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Palacsinta részben teljes kiőrlésű tésztával – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
  • Cook Time15 min
  • Total Time15 min
  • Cuisine
    • American
  • Course
    • Breakfast
    • Desszert
  • Cooking Method
    • sütés
  • Suitable for Diet
    • Vegetarian

Összetevők

  • 250g Iiszt: (50% búzaliszt, 25% rizsliszt, vagy hajdina liszt, és 25% tönköly liszt) Javasolt liszt típusok: teljes kiőrlésű búzaliszt, hajdina liszt, teljes kiőrlésű barna rizsliszt, vagy teljes kiőrlésű fehér tönköly liszt.
  • 1 csipet só
  • 100g sütőmargarin
  • 5cl rumaroma
  • 3db tojás
  • 0,5l tej
  • 1 csapott kávéskanál 4:1 erősségű édesítőszer

Elkészítés

1

Az összetevőket csomómentesen elkeverjük.

2

A palacsinta tésztát az elkeverést követően 30 percig állni hagyjuk.

3

Hűtőből kivéve a tésztát átkeverjük. Sütés serpenyőben, a serpenyőbe már nem kell semmit önteni, csak a tésztát, mivel a tésztában van sütőmargarin. Átforrósított palacsintasütőben sütjük.

4

Megjegyzés: Csupán tönköly lisztből nem készíthető, a lisztek keverése szükséges, mert csak tönköly lisztből készítve a tészta nagyon tömény lesz, a palacsinta forgácsos lesz. A töltelék és az esetleges gyümölcsök ch értékét is hozzá kell számolni.