- Cook Time15 min
- Total Time15 min
Összetevők
- 500 g húsos paradicsom (ch 13%, 65g)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál bazsalikom friss levelei
- 400 g darabos konzerv paradicsom (ch 13% , 52g)
- 50 g parmezán reszelve (a sajt chipshez)
- 1/2 tk négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 dl víz
- őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítés
A paradicsomot negyedeljük, a középső rostos részét eltávolítjuk (ami az indához megy – ha ez benne marad, akkor rost szálak lesznek a levesben), majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megpermetezzük oliva olajjal, megszórjuk sóval és őrölt borssal ízlés szerint, majd előmelegített sütőben 180 C°-on 30 perc alatt megsütjük.
A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát feldaraboljuk, a fokhagymát átnyomjuk, majd olivaolajon serpenyőben megpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a megsütött paradicsomot és a konzerves paradicsomot, valamint a bazsalikom leveleket és hozzáadjuk az édesítőszert (ettől nem lesz annyira erőteljesen savas a leves íze). Összeforraljuk az összetevőket, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint 1 dl vízzel hígítjuk. (hígítás nélkül nagyon sűrű, főzelékre emlékeztető lesz a leves állaga)
A reszelt parmezánt sütőpapíron egymástól kb. 8-10 centire egyforma halmokban elhelyezzük a sütőn, majd előmelegített sütőben 180 C°-on világosbarnára sütjük. Tálaláskor a levesbe morzsoljuk.