Paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves
Paradicsom krémleves parmezán ropogóssal - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Paradicsom krémleves parmezán ropogóssal – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Paradicsom krémleves parmezán ropogóssal - bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
Paradicsom krémleves parmezán ropogóssal – bevált receptek hozzáadott cukor nélkül a 160.hu weboldalon
  • Cook Time15 min
  • Total Time15 min
  • Cuisine
    • American
  • Course
    • Breakfast
    • Leves
  • Cooking Method
    • főzés
  • Suitable for Diet
    • Vegetarian

Összetevők

  • 500 g húsos paradicsom (ch 13%, 65g)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál bazsalikom friss levelei
  • 400 g darabos konzerv paradicsom (ch 13% , 52g)
  • 50 g parmezán reszelve (a sajt chipshez)
  • 1/2 tk négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 dl víz
  • őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítés

1

A paradicsomot negyedeljük, a középső rostos részét eltávolítjuk (ami az indához megy – ha ez benne marad, akkor rost szálak lesznek a levesben), majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megpermetezzük oliva olajjal, megszórjuk sóval és őrölt borssal ízlés szerint, majd előmelegített sütőben 180 C°-on 30 perc alatt megsütjük.

2

A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát feldaraboljuk, a fokhagymát átnyomjuk, majd olivaolajon serpenyőben megpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a megsütött paradicsomot és a konzerves paradicsomot, valamint a bazsalikom leveleket és hozzáadjuk az édesítőszert (ettől nem lesz annyira erőteljesen savas a leves íze). Összeforraljuk az összetevőket, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint 1 dl vízzel hígítjuk. (hígítás nélkül nagyon sűrű, főzelékre emlékeztető lesz a leves állaga)

3

A reszelt parmezánt sütőpapíron egymástól kb. 8-10 centire egyforma halmokban elhelyezzük a sütőn, majd előmelegített sütőben 180 C°-on világosbarnára sütjük. Tálaláskor a levesbe morzsoljuk.