- Prep Time10 min
- Cook Time15 min
- Total Time25 min
Összetevők
A tészta összetevői
- 100 g darált dió
- 50 g kakaópor (sovány)
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finom liszt
- 25g négyszeres édesítőszer
- 7g sütőpor
- 5 ek folyékony állagú zsiradék (olaj, kókuszzsír, vagy vaj)
- 2,5 dl tej (mandula tej vagy csillag tej)
- 30% habtejszín és tízszeres mennyiség forralt víz
A töltelékhez
- 250g túró
- 1 db mascarpone (250g)
- őrölt szerecsndió
- 15g négyszeres édesítőszer
- 1db citrom reszelt héja
- 2 dl tejszínből felvert hab
- 1 ek útifűmaghéj vagy egy kis
- valíliaőrlemény (aroma is jó)
- 500g zselatin
Elkészítés
18 vagy 22 cm átmérőjű sütőformában kell elkészíteni.
A tésztához való száraz alapanyagokat össze kell keverni egy tálban és azután kell hozzáönteni a tejet, illetve az előzőleg felolvasztott vajat.
Jól össze kell keverni és kb. 10 percig állni kell hagyni.
A sütőformát sütőpapírral ki kell bélelni és 30-35 percig sütjük 170 C°-on előmelegített sütőben, hőlégkeveréses üzemmódban (tűpróba).
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni a tésztát, ezalatt megcsináljuk a krémet.
A krémhez a tejszínhab kivételével mindent alaposan összekeverünk és a végén keverjük hozzá a tejszínhabot.
A tortalapunkat vízszintesen ketté vágjuk, a tetejét félre tesszük és az alját vissza helyezzük a torta formába és félbevágott eprekkel körbe rakjuk a forma ívét. Ezután rátesszük a krémet, amiből hagyunk egy keveset, hogy vékonyan meg tudjuk kenni a tetejének kivágott részt is. Miután a tetejét is megkentük vékonya a krémmel, arra rákockázzuk a díszítő epret és 2 kockányi cukormentes étcsokoládét.
Elkészítést követően egy órát kell hűtőben pihentetni.