Epertorta (túrós)

Epertorta (túrós)
Epertorta (túrós) - bevált 160g szénhidrát receptek a 160.hu weboldalon
Epertorta (túrós) – bevált 160g szénhidrát receptek a 160.hu weboldalon
Epertorta (túrós) - bevált 160g szénhidrát receptek a 160.hu weboldalon
Epertorta (túrós) – bevált 160g szénhidrát receptek a 160.hu weboldalon
  • Prep Time10 min
  • Cook Time15 min
  • Total Time25 min
  • Cuisine
    • American
  • Course
    • Breakfast
    • Desszert
  • Cooking Method
    • sütés
  • Suitable for Diet
    • Vegetarian

Összetevők

A tészta összetevői

  • 100 g darált dió
  • 50 g kakaópor (sovány)
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g finom liszt
  • 25g négyszeres édesítőszer
  • 7g sütőpor
  • 5 ek folyékony állagú zsiradék (olaj, kókuszzsír, vagy vaj)
  • 2,5 dl tej (mandula tej vagy csillag tej)
  • 30% habtejszín és tízszeres mennyiség forralt víz

A töltelékhez

  • 250g túró
  • 1 db mascarpone (250g)
  • őrölt szerecsndió
  • 15g négyszeres édesítőszer
  • 1db citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszínből felvert hab
  • 1 ek útifűmaghéj vagy egy kis
  • valíliaőrlemény (aroma is jó)
  • 500g zselatin

Elkészítés

1

18 vagy 22 cm átmérőjű sütőformában kell elkészíteni.

2

A tésztához való száraz alapanyagokat össze kell keverni egy tálban és azután kell hozzáönteni a tejet, illetve az előzőleg felolvasztott vajat. 

3

Jól össze kell keverni és kb. 10 percig állni kell hagyni. 

4

A sütőformát sütőpapírral ki kell bélelni és 30-35 percig sütjük 170 C°-on előmelegített sütőben, hőlégkeveréses üzemmódban (tűpróba). 

5

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni a tésztát, ezalatt megcsináljuk a krémet. 

6

A krémhez a tejszínhab kivételével mindent alaposan összekeverünk és a végén keverjük hozzá a tejszínhabot.

7

 A tortalapunkat vízszintesen ketté vágjuk, a tetejét félre tesszük és az alját vissza helyezzük a torta formába és félbevágott eprekkel körbe rakjuk a forma ívét. Ezután rátesszük a krémet, amiből hagyunk egy keveset, hogy vékonyan meg tudjuk kenni a tetejének kivágott részt is. Miután a tetejét is megkentük vékonya a krémmel, arra rákockázzuk a díszítő epret és 2 kockányi cukormentes étcsokoládét. 

8

Elkészítést követően egy órát kell hűtőben pihentetni.

This is an extra note from author. This can be any tip, suggestion or fact related to the recipe.