- Cook Time15 min
- Total Time15 min
Összetevők
- 300 g sárgarépa (ch 6,8%, 20g)
- 150 g petrezselyem gyökér (ch 10%, 15g)
- 200 g zöldborsó (ch 8%; 16g)
- 200 g zöldbab (ch 4,3%, 9g)
- 1 db zeller, 300g (ch 7,4%, 22g)
- 1 db karalábé, 150g (ch 4%, 6g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma 100g (ch 7,1%, 7g)
- 1 tk só
Elkészítés
A zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát apró darabokra felvágjuk. Egy edényben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, közben megsózzuk.
Amikor a hagyma megpárolódott, levesszük a főzőlapról és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd elkeverjük. Ezt követően 0,5 dl vizet hozzáteszünk, amit a főzőlapra visszatéve az edényből kevergetés mellett elpárologtatunk. Ezt követően az összes zöldséget hozzáadjuk a zöldborsó kivételével. A zöldségekkel pár percig pároljuk az ételt, majd felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a szétmorzsolt húsleves kockákat.
Egyszer fel kell forjon lassú forrással a leves. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a zöldborsót és hagyjuk újra lassan felforrni. A leves akkor lesz kész, amikor a borsó még zsenge, de az összes zöldség megfőtt.
Nem szadad sokáig főzni a borsóval, mert túlfőzve a borsó megkeményedik.